ook jij hebt talent.jpg DSC_2572.MHC Dalfsen carrousel foto4.jpg ga lekker sporten.jpg winnen doe je samen .jpg
Handige links
Verslagen
Nog geen verslagen.
Laatste reacties
 

Verslag 1e trainingbijeenkomst 2015

3-9-2015

Beste leden,

Vrijwel alle trainers waren afgelopen dinsdagavond aanwezig op de 1e trainingsbijeenkomst van dit jaar. We hebben geconstateerd dat de we afgelopen jaren op de goede weg zijn geraakt. We zijn met meer en beter beleid gaan trainen en dat vertaald zich ook naar de prestaties. Helaas is het niveau in heel Nederland in dezelfde tijd net zo hard, soms zelfs harder gestegen.

We hebben de doelen voor dit jaar dan ook wat scherper gesteld en de trainingen zullen we nog beter voorbereiden en meer naar thema's. 

We hebben ook geconstateerd dat veel energie geven als trainer ook vaak veel energie terugkrijgen is en de sfeer en opkomst ten goede doet komen. Maar ook dat het een lastige klus blijft. Grote niveau verschillen en grote verschillen van motivatie binnen de teams maakt het lastig. Wisselende opkomsten, niet weten of er wel of geen keeper komt dat maakt soms dat je je terdege voorbereide training, zo weer met een boog in de prullenbak kan gooien. Denk daaraan als je (weer) eens niet komt! Je hebt niet alleen jezelf, juist je teamgenoten, die opeens een andere en vaak mindere training krijgen en de trainer vindt het ook niet fijn! Vooralsnog is de algemene strekking, huiswerk kun je plannen en geen reden om niet even een uurtje te hockeyen. Uiteraard zijn daar uitzondering op.  

Trending is momenteel wedstrijd situationeel trainen. Niet simpel een oefening afdraaien met wat pionnen maar zoveel mogelijk wedstrijdsituaties nabootsen. Dat deden we al, maar gaan we nog meer doen. Het kan helaas niet altijd, een nieuwe techniek leren leent zich daar bijvoorbeeld niet voor. 

Enkele oprijzende knelpunten zijn al besproken en ook al gedeeld met de betreffende coaches.

Ook besproken is dat het een fijne avond was en dat we dit vaker dan twee keer per jaar gaan doen. Dit keer was het weer eens de basis, de volgende keer gaan we dieper in op het maken van een goede oefeningen en didactische aspecten. 

Tot zover,
Bernard  Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws