ga lekker sporten.jpg ook jij hebt talent.jpg winnen doe je samen .jpg DSC_2572.MHC Dalfsen carrousel foto4.jpg

Volvo's Clubbonus steunt groei MHC Dalfsen

8-2-2017
Waar ligt de grens voor MHC Dalfsen? Het antwoord op deze vraag zal niet eenvoudig zijn. Wel is duidelijk dat de Dalfser hockeyclub een stormachtige groei doormaakt. In anderhalf jaar tijd is de club gegroeid van 200 naar 270 leden. Met de financiële steun van Volvo, dat de Clubbonus met één jaar heeft verlengd, kan MHC Dalfsen de jeugd blijven steunen.
De werking van de Volvo Clubbonus is vrij simpel: voor iedere verkochte of geleaste Volvo van een lid of ouder van een jeugdlid, ontvangt MHC Dalfsen Euro 1.000. Ook dit jaar zijn er weer een paar nieuwe modellen van het Zweedse automerk afgenomen, waardoor penningmeester Tiddo Muller de rekening zag toenemen.Een financieel gezonde club die een grote groei doormaakt, het zijn bijzondere tijden voor MHC Dalfsen.
"De club zit op alle fronten in de lift," opent voorzitter Marcel Slootweg tijdens de foto-shoot met Volvo's Michiel de Haan. "Niet alleen wat betreft ledenaantal, ook de club als geheel. Drie jaar geleden hebben wij als bestuur een soort missie & visie-bijeenkomst gehouden, om te kijken waar wij als club naar toe wilden. Normaal zag je in het verleden tien mensen op een ledenvergadering. Nu kwamen er meer dan veertig mensen. Blijkbaar hadden we een gevoelige snaar geraakt.Er werden doelstellingen geformuleerd, waarin iedereen die aanwezig was, zich herkende, en dus breed werden gedragen. Bij de laatste ledenvergadering in november kon ik alle zes korte termijndoelen van drie jaar terug wegstrepen, want ze waren gehaald."
"Deze oefening wordt opnieuw gedaan," vervolgt Slootweg. "We willen medio maart weer met zoveel mogelijk leden en ouders van jeugdleden een nieuwe missie en visie bedenken. Enerzijds hebben we dan weer de 'harde' input van de gemeente (o.a. demografische ontwikkeling in de gemeente Dalfsen) en informatie van de KNHB. We zijn bijvoorbeeld op zoek naar eenzelfde soort club als de onze in een vergelijkbare gemeente als Dalfsen. Met dit soort gegevens kun je een beetje aangeven waar je natuurlijke grens ligt. Wel handig om in het achterhoofd te houden. Bijvoorbeeld voor de vraag: heb je een tweede kunstgrasveld nodig, ja of nee. Voorlopig ziet dat er niet naar uit, maar je wilt het ook cijfermatig kunnen onderbouwen. Anderzijds hebben we veel nieuwe leden (en ouders van nieuwe jeugdleden) erbij gekregen. Wat zijn hun ideeën en inzichten voor de toekomst," vraagt de 47-jarige voorzitter zich hardop af.
Al met al blijft er genoeg te doen voor het kader van de Dalfser hockeyclub: "Binnenkort evalueert onze Technische Commissie (bestaande uit Bernard Smalbraak en Cesar Blaauwgeers) het eerste seizoen zaalhockey. Als ik kijk naar de technische en tactische ontwikkeling van de jeugdspelers, ben ik heel tevreden. Maar wij willen het ook horen van de kinderen en de ouders. De samenwerking met de Trefkoele+ loopt ook steeds beter. Aanstaande zaterdag is er zelfs het NK Zaalhockey voor de D-jeugd in deze sporthal. Jammer is wel dat veel jeugdwedstrijden in de zaal op zondag werden gespeeld, wat niet voor iedereen een welkome dag is. Maar ja, daarbij zijn wij afhankelijk van de planning van de KNHB, die de sporthallen regelt," eindigt de tevreden voorman van de Dalfser hockeyers.

Gerelateerd nieuws