ook jij hebt talent.jpg winnen doe je samen .jpg DSC_2572.MHC Dalfsen carrousel foto4.jpg ga lekker sporten.jpg
Handige links
Verslagen
Nog geen verslagen.
Laatste reacties
 
 
 
Beste leden en ouders,
Het Coronavirus houdt de wereld in z’n greep en heeft effect op bijna alles in ons dagelijks leven. Na een maand van crisis en onzekerheid lijkt het erop dat de afgekondigde maatregelen wellicht nog langere tijd gaan duren. Maar tegelijkertijd ontstaan alweer de eerste voorzichtige gedachten over het oppakken va ...
 
 
Het is rustig in Dalfsen. Zeer rustig. De sportvelden zijn leeg en iedereen zit thuis. Met geweldig mooi voorjaarsweer is dit een hele rare ervaring. Iets om nooit meer te vergeten.
Ik ben nieuwsgierig hoe het jou nu vergaat. Misschien heb je voor het eerst Google Classroom gebruikt of heb je geheel onverwacht je schooldiploma behaa ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Normaal gesproken ligt in het voorjaar altijd de nieuwe editie van Tophockeykrant in ons clubhuis. Vanwege de bijzondere omstandigheden waar we momenteel mee te maken hebben is de nieuwe editie voor iedereen digitaal beschikbaar en te lezen via https://tophockeykrant.edities.nl/2020/voorjaar .
Veel leesplezier gewenst! ...
 
 
Beste leden en ouders,
Hierbij een korte update over de huidige situatie vanwege het coronavirus.
Het is onvoorstelbaar dat we met dit mooie voorjaarsweer niet mogen hockeyen. Een hele harde, maar noodzakelijke werkelijkheid. Hopelijk kunnen we met z'n allen de draad weer snel oppakken. MHCDalfsen volgt de richtlijnen v ...
 
 
Nieuwsafbeelding
In deze bijzondere tijd is onze kledingsponsor Leerentveld online open, met korting online èn gratis verzending. Zie bijgaande banner. ...
 
 
Conform het verzoek van de KNHB zijn de trainingen bij MHC Dalfsen afgelast en is het clubhuis gesloten. Bovendien heeft de KNHB tot 1 april de competitie afgelast.
Zie ook bijgevoegde link:
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie


...
 
 
Nieuwsafbeelding
Wekelijks zetten tientallen vrijwilligers zich in voor onze mooie hockeyvereniging. Daar zijn we trots op en dat gaat hartstikke goed.
De inzet varieert van scheidsrechters, bardiensten, begeleiding trainers, teamrijders, team coaching, tot materiaalverzorging en onderhoud, etc. Een vereniging kan simpelweg niet zonder zo’n grote ...
 
 
Jaarlijks maken we op de laatste zaterdag van februari en de laatste zaterdag van augustus het clubhuis en terrein weer schoon voor een nieuw veldseizoen.
Met een mooie opkomst van ouders en leden is er vanochtend weer veel werk verzet. En natuurlijk tussendoor veel gezelligheid én appeltaart! Dank aan de geboden hulp, we ku ...
 
 
MHC Dalfsen heeft volgend seizoen weer een Jong Dames 1. Na een jaar afwezigheid zijn er inmiddels zestien speelsters, die graag tegen een bal willen slaan. Dus met ingang van september 2020 wordt er door dames ook op zondag gespeeld.
Het idee voor een damesteam ontstond spontaan bij veel speelsters, die na hun A-jeugdperiode stop ...
 
 
De VELD-training voor vandaag (11 februari) is afgelast. Er worden weer felle windstoten verwacht tegen het einde van de middag. Dan wordt het op het veld te gevaarlijk.
Namens de TC Marcel Slootweg ...
 
 
DE VELD-training voor vandaag (10 februari) is afgelast. Er worden weer felle windstoten verwacht tegen het einde van de middag. Dan wordt het op het veld te gevaarlijk.
Namens de TC Marcel Slootweg ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Beste leden en ouders van leden,
Het nieuwe bestuur is een paar maanden onderweg en we nodigen leden en ouders van harte uit voor een ledenvergadering op maandag 2 maart.
Belangrijkste onderwerp betreft de voordracht en acceptatie van de nieuwe penningmeester Marcel Jansen of Lorkeers. Marcel is ingewerkt door de voorga ...
 
 
Volgende week zijn de laatste trainingen in de zaal. Dus tot en met 14 februari wordt er in de Trefkoele getraind en op het veld conform het winterschema.
Tijdens de voorjaarsvakantie (van 15 tot en met 23 februari) zijn er GEEN trainingen.
Daarna geldt het reguliere schema van de veldtrainingen. Zie hiervoor de web ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Traditiegetrouw luidt hockeyvereniging MHCDalfsen het nieuwe jaar in met een spetterend oliebollentoernooi. Zaterdag 18 januari waren de hockeyvelden druk bezet en met meer dan 100! sportieve deelnemers was het ouderwets gezellig.
De 16 teams waren verdeeld in een mix-poule, een jeugd-poule en een volwassenen-poule. Aan de leeftij ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Zaterdagmiddag 18 januari is er direct aansluitend aan de prijsuitreiking van het Oliebollentoernooi (circa 15:30 uur) de welbekende jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in ons clubhuis.  
Het bestuur nodigt leden, ouders en sponsoren van harte uit voor een toost op een sportief 2020. 
Vriendelijke groet, Ces ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Het organisatieteam van het oliebollentoernooi is bijzonder blij met alle aanmeldingen die we hebben ontvangen. We hebben heel veel zin in dit jaarlijkse toernooi en de voorbereidingen zijn in volle gang.
Er is nog plaats in de verschillende poules, dus meld je snel aan. De inschrijving sluit dit weekend.
We hebben ...
 
 
Beste leden en ouders van jeugdleden,
Wellicht ten overvloede: er is GEEN training in de schoolvakanties! Dus voor nu geldt: vanaf vandaag t/m zondag 5 januari zijn er geen trainingen. Wel is er voor meerdere teams een uit-ronde zaalcompetitie op zaterdag 4 januari (JB1 en Mix6E) en zondag 5 januari (MD1, JD1, JD2, MC1 en MB ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Na de afronding van de wedstrijden op het veld, werd het tijd om het clubhuis en de kleedlokalen weer netjes te maken. Ook hadden we bezoek gehad van een muis en vanwege de hygiëne moest er het e.e.a. gebeuren. Een groep vrijwilligers hebben zaterdagochtend hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Dank aan iedereen voor de inzet!
Een ...
 
 
Het bestuur en technische commissie van MHC Dalfsen is enorm blij dat Eva van Aarle de nieuwe coördinator Jongste Jeugd is van onze club.
Eva is moeder van F1-speler Maurits de Boer en partner van Veteranen-trainingslid Jos de Boer. In het dagelijks leven is Eva, evenals haar man Jos, actief in het voortgezet onderwijs te Zwolle. ...
 
 
Beste leden en ouders,
 
De veldcompetitie is afgerond en we zijn gestart met de eerste zaalwedstrijden. Het ideale moment is dus aangebroken om ons clubhuis en de kleedkamers een ‘grote beurt’ te geven. Zaterdag 14 december a.s. tussen 9 en 12 uur hebben we hulp nodig met ramen lappen, soppen, boenen en met een hoge druks ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Nieuw zaalseizoen succesvol gestart!
Dit weekend is het zaalseizoen voor MHCDalfsen weer van start gegaan. Met goede voorbereidingen van onze Technische Commissie (Ronald Dubbink en Marcel Slootweg) is het gelukt om onze leden ook dit jaar weer veel zaalhockey ervaring op te laten doen.
Het zaalspelletje is snel, dynamisch en in ...
 
 
Het zaalhockeyseizoen begint weer. De eerste trainingen zijn geweest en voordat de competitie van start gaat (komend weekend al), willen wij als MHC Dalfsen nog een paar punten onder de aandacht brengen:
1. Trainingen zaal. Het schema is iets aangepast: wij hebben helaas niet op vrijdagavond de beschikking over de Trefkoele op de ...
 
 
Het programma voor de zaalcompetitie staat op het beveiligde deel van de website. Het betreft de volgende documenten: - Speeldata zaalseizoen 2019-2020 - Teamindeling zaalseizoen 2019-2020 - Trainingen zaal en veld winter 2019-2020 - Instructie zaal.  Vanaf 25 november wordt dit eveneens zichtbaar in de LISA-app. 
...
 
 
Nieuwsafbeelding
Tijdens een goed bezochte Algemene Leden Vergadering (ALV) op maandag 18 november 2019 zijn een nieuwe voorzitter en een nieuwe secretaris benoemd. Marcel Slootweg heeft de voorzittershamer overgedragen aan Cesar Blaauwgeers en Jon Bleekemolen is per heden secretaris.
Jon woont samen met zijn vriendin in Dalfsen, speelt al hockey sind ...
 
 
Beste leden en ouders,
Zoals eerder gemeld op onze website (23 september en 5 november) houden we maandag 18 november een Algemene Leden Vergadering (ALV). De vergadering start om 20.00 uur en jullie zijn vanaf 19:45 uur van harte welkom in ons clubhuis.
Belangrijk agendapunt betreft de aangekondigde bestuurswissel.
De ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Zaterdag 16 november hebben de clubiconen Walter Beekers, Willeke van Oudgaarden en Bernard Smalbraak hun naamborden onthuld op de hockeyclub in Dalfsen. Met ondersteuning van onze hoofdsponsor Volvo zijn zij van en naar de hockeyvelden vervoerd in een speciaal voor dit evenement bestickerde auto.
Eerder dit jaar werden, na de openin ...
 
 
Nieuwsafbeelding
De gevonden voorwerpen hebben een nieuwe bestemming gevonden!
 
Na de oproep om nog een laatste keer in de manden met gevonden voorwerpen te kijken is er toch nog aardig wat kleding blijven liggen. Er gingen dan ook 2 goed gevulde blauwe manden met kleding naar SamSam, het naaiatelier in Dalfsen.
De statushouders, die z ...
 
 
Volgende week  woensdag 20 november zal er van 18.00 tot 21.00 in samenwerking met hockeyclub Ommen de cursus "Boeien en Binden" worden gegeven door Boukje Smeets. Boukje is werkzaam bij de KNHB en zij zal ons die avond meenemen in het traject dat de KNHB is gestart om met name de jongens beter te boeien en daardoor beter te ...
 
 
Het speciale schema voor de zaal- en veldtrainingen start vanaf maandag 25 november!
Het schema is te vinden op de site. De tijden en locaties kloppen. Dus vanaf 25 november zowel zaal- als veldtraining, volgens het schema!
Daarnaast willen wij nog een speciale avond organiseren voor coaches en trainers. Nadere info vol ...
 
 
Bij MHC Dalfsen wordt iedereen vanaf de C-leeftijd ingedeeld om wedstrijden te fluiten. Ze beginnen bij de F-jes en als ze wat vaker gefloten hebben de E-tjes. Voor de meeste kinderen is dat best spannend en daarom hebben wij als club het initiatief genomen om ouders de jonge scheidsrechters te laten begeleiden.
Doo ...
 
 
Beste leden en ouders van jeugdleden,
Namens het bestuur nodig ik jullie van harte uit voor onze Algemene Ledenvergadering van maandag 18 november a.s. om 20.00 u in ons clubhuis aan de Gerner Es.
De agenda en alle andere stukken bevinden zich achter het beveiligde deel van de website.
Tot maandag de ...
 
 
Beste leden en ouders van jeugdleden,
Het duurt nog iets minder dan een maand voordat het zaalseizoen begint, maar het is prettig te melden dat wij bij MHC Dalfsen bijna alles rond hebben voor het nieuwe zaalseizoen. De teamindeling en trainingsuren staan vermeld op het beveiligde deel van ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Dalfsen - Een mooie samenwerking tussen MHC Dalfsen en FC Dalfsen leverde afgelopen zaterdag een prachtige Halloween-spooktocht op voor meer dan honderd Dalfser kinderen. Op en rond sportpark Gerner werd de jeugd weer de stuipen op het lijf gejaagd door de vele acts, die zich in allerlei griezelige outfits hadden gestoken. Anderhalf jaa ...
 
 
Nieuwsafbeelding
 
REMINDER!!!
Beste (oud)leden, ouders/begeleiders en alle (oud)betrokkenen van MHCDalfsen,
Zaterdag 16 november gaan we een aantal bijzondere leden nogmaals in het zonnetje zetten tijdens een feestelijke borrel. Iedereen is van harte welkom vanaf 16 uur. Onder het genot van een drankje en een hapje worden het Willeke ...
 
 
Nieuwsafbeelding
MHC Dalfsen is onlangs blij verrast door een donatie van Koninklijke BK. Deze Delftse producent is reeds 165 jaar aanwezig in Nederlandse keukenkastjes.  Sinds kort staan ook in de keuken van MHC Dalfsen de betere (bak)pannen. Onze vereniging is er zeer blij mee. Dank BK!
Meer info op www.bk.nl  ...
 
 
 
Nieuwsafbeelding
11 oktober is #ComingOutDay. Iedereen in onze gemeenschap hoort zich veilig te voelen en kan zijn of haar gevoelens uiten. Ook bij MHC Dalfsen, conform onze Missie & Visie. Als samenleving hebben wij respect voor elkaar en accepteren wij elkaar. Om dat te benadrukken hangen wij de regenboogvlag in top! ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Zaterdag 26 oktober is het weer ouderwets griezelen in Dalfsen. Samen met onze voetbalvrienden van FC Dalfsen organiseren we de traditionele spooktocht rondom sportpark Gerner en Park Gerner. Er is de hele avond disco in de kantine van SVD, dat als vertrek- en aankomstpunt fungeert.
Alle informatie staat in de flyer. Een paar b ...
 
 
Nieuwsafbeelding
In het halletje van het clubhuis staat, hangt en ligt het een en ander aan gevonden voorwerpen. We bieden ieder de mogelijkheid om tot de herfstvakantie te kijken of daar spullen van je bijzitten, die je misschien al een tijdje mist. Na de herfstvakantie zullen alle overgebleven spullen een mooie bestemming krijgen bij een goed doel. 
...
 
 
Nieuwsafbeelding
Noteer alvast in de agenda: zaterdag 26 oktober is de traditionele Halloween spooktocht. Details volgen nog. Één ding kunnen we wel verklappen: we organiseren het dit jaar samen met FC Dalfsen!
...
 
 
Nieuwsafbeelding
Noteer alvast in de agenda: maandagavond 18 november 2019 is de Algemene Ledenvergadering (ALV) om 20.00 u in ons clubhuis. Ieder lid en ouder(s) van jeugdleden, zijn van harte welkom!
Een agenda en stukken volgen nog. Wel kan ik melden dat de volgende punten worden behandeld: Verkiezing nieuwe voorzitter Verkiezing nieuwe se ...
 
 
Ook dit jaar doet MHC Dalfsen mee aan de Grote Clubactie en willen wij zoveel mogelijk loten verkopen. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas! En dat geld kunnen wij goed gebruiken voor het opknappen van ons clubhuis!
 
Het team dat de meeste loten verkoopt, ontvangt een slagroo ...
 
 
Vanavond 30 augustus tussen 20.00 en 20.30 u is er een extra kledingruilavond in ons clubhuis aan de Gerner Es! ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Dalfsen - Na het zuur komt het zoet. Met dit gezegde in het achterhoofd, hebben de leden van MHC Dalfsen afgelopen vrijdagavond het hockey-seizoen geopend met de traditionele schoonmaak. In tegenstelling voorgaande jaren was het geen dag, maar avond, afgesloten met pizza's.
De opknap-actie vormt altijd de opmaak voor de seizoensta ...
 
 
De FIH heeft per 1 januari 2019 spelregelwijzigingen doorgevoerd binnen het veldhockey. De KNHB is lid van de FIH en volgt de internationale spelregels. Regelwijzigingen worden nooit gedurende het lopende seizoen doorgevoerd en daarom neemt de KNHB de spelregelwijzigingen per 1 augustus 2019 op in haar spelreglement veldhockey. De belangri ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Allen,
De vakantie is reeds begonnen voor velen. Voor anderen (zoals ondergetekende) moet die nog van start gaan. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn ook al begonnen. 
Zo willen wij, samen met jullie, op vrijdagavond 23 augustus vanaf 18.00 u ons clubhuis en terras onder handen nemen. Een poetslap over ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Traditiegetrouw wordt het hockeyseizoen voor de jongste jeugd afgesloten met een groot toernooi, beter bekend als de SLOTDAG . Onze jongste jeugdteams waren afgelopen zaterdag actief in Meppel (MixedF1), Nunspeet (MF1), Zwolle (J8E2), Apeldoorn (J8E1), M6E1 (Raalte) en M8E1 (Zwolle). Ze hadden nog een laatste kans om alles wat ze dit jaar ...
 
 
Allen,
De teamindeling voor seizoen 2019-2020 staat online. Achter de inlog en dan bij Club en dan bij Documenten.  Een wat langere proces dan gehoopt maar we moesten flink aan de bak en overleggen met de bond voor bepaalde zaken. Coaches en trainers bedanken we voor de input.
Bedenk dat het een teamsport is en geen indi ...
 
 
Nieuwsafbeelding
Afgelopen zaterdag 25 mei vierde MHC Dalfsen een klein feest. Èn een nieuwe tribune èn twee supervrijwilligers letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet èn drie jeugdteams kampioen. Genoeg reden om bubbels te schenken.
Nieuwe tribune Onze kersverse burgemeester Erica van Lente kon gelukkig tijd vrij maken in haar drukke s ...
 
 
Volgende week, week 22, zijn al weer de laatste reguliere trainingen van dit seizoen.  In overleg zijn er op teamniveau uitzonderingen mogelijk, maar in principe volgende week, 27-05- tot 31-05 dus de laatste trainingsweek. Let op 30-05 geen training i.v.m. Hemelvaartsdag.  ...