ga lekker sporten.jpg DSC_2572.MHC Dalfsen carrousel foto4.jpg ook jij hebt talent.jpg winnen doe je samen .jpg

AVG: wat doet MHC Dalfsen er mee?

25-4-2018

Vanaf 25 mei 2018 gelden er strengere regels op het gebied van privacy. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) wordt dan vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Elke vereniging moet voor die tijd in kaart brengen hoe zij omgaat met persoonsgegevens.

De KNHB heeft alle verenigingen toegang geboden tot een zogenaamde AVG-tool. Met deze tool kan een stappenplan gevolgd worden, dat verenigingen helpt om tijdig aan de wetgeving te voldoen. Ook MHC Dalfsen maakt gebruik van deze tool.

Vragen die o.a. beantwoord moeten worden zijn:

-welke gegevens worden er bewaard en wie kan deze inzien?

-wat doet de club met deze gegevens?

-etc, etc.

Het klinkt misschien erg ver van ons bed, maar de AVG is Europese regelgeving, waar wij allen mee te maken hebben.