Verslag Meisjes B

16-6 Verslag MB1 Hola Chickas.!! Wegens een toetsweek kan ik u dit keer verblijden met een 2 voor de prijs van 1 aanbieding! Jawel, u leest het goed: 2 verslagen van MB1 in 1!! En terwijl u zich afvraagt wat voor schitterende wedstrijden dit wel niet geweest moeten zijn ben ik waarschijnlijk al lang wat anders aan het doen. Dus zal ik u de spanning niet langer onthouden en beginnen met wedstrijd nummer 1: Dalfsen – ZMHC op 29 maart 2008 te Dalfsen. Aangezien wij nog niet vergeten waren hoe ZMHC soms met haar tegenstanders om gaat hadden wij ons voor deze wedstrijd grondig voorbereid. En dat zetten wij voor de wedstrijd nog even voort: goed inlopen, netjes inspelen en een diep doordachte opstelling. Ook de yell zorgt iedere keer weer voor prachtige klanken over het veld. De wedstrijd begon en zoals gewoonlijk werd er wat getikt, wat aangevallen, wat verdedigt en nog meer getikt. Ja, deze wedstrijd zorgde voor veel spanning mede mogelijk gemaakt door de mentaliteit op het veld. We moesten en zouden winnen! Maar helaas moesten wij hier toch echt even voor wakker geschud worden; dit regelde ZMHC en helaas moet ik u mededelen dat wij met 1-0 achter stonden. Maar wie zijn wij nou: Dalfsen MB1 om dit zo te laten!? Kortom een snelle tegen aanval met een prachtige afronding op het goal. ZMHC vond echter ook dat ze dit niet konden laten gebeuren en scoorden snel hierna nog een keer. Tja, en dan regelen wij toch gewoon nog een goal: 2-2 dus. Hierna scoorden wij nog 3 goals de 5-2 was een feit. We dachten binnen te zijn en zakten in. Hier maakte ZMHC gebruik van en zo gebeurde het dat hun voorhoede nog 2 ballen het goal in konden tikken. Ook dit schudde ons weer wakker en aangezien wij 5-4 niet zo’n mooie eindstand vonden besloten we er toch nog maar even 6-4 van te maken. En zo eindigde deze wedstrijd om de 1e plaats. ZMHC laten we dit keer wel achter ons! Nu vraagt u zich natuurlijk af: ‘Maar die andere wedstrijd dan?’ Nou die komt er aan: Dalfsen – Meeuwen op 5 april 2008 te Dalfsen. Dat deze wedstrijd thuis plaats vond was te merken: er waren geen scheidsrechters. Gelukkig liep de helft van de arbitrage nog rond en kon deze helft (Folkert) mooi fluiten. Kortom scheidsrechter nummer 1 was geregeld, nu nummer 2 nog… Na veel ellende werd er besloten dan maar iemand met kaart (ja ook deze mensen lopen wonder boven wonder nog op de club rond) te bellen. Maar aangezien Hidde niet 1,2,3 op het veld kon staan werd er door een zeker persoon geopperd dat Paulien dan mooi even tot die tijd kon fluiten. Dit gebeurde tot grote verontwaardiging van het hele team inclusief Paulien. Het was dan ook een bijzonder gezicht dat “de scheidsrechter” mee deed met yellen en halverwege de wedstrijd zelf als speler mee ging doen. Maar deze tegenslag werd omgezet in een prachtige overwinning. Leken de Meeuwen in de 1e helft nog vrij sterk, bleken onze combinaties in de 2e helft toch weer beter. Er werd fanatiek geramd op het goal door de voorhoede, het middenveld deed wat ze moesten doen, de achterhoede keek toe en de keepster wenste dat het hockeyveld minder hard was zodat je ook nog lekker kunt liggen in zo’n goal. Ja, ja, stond het in de rust nog 4-0, was de eindstand toch echt 12-0! Bij deze kan ik u dan ook met trots mededelen dat wij nog steeds aan de top staan! Nu eenzaam: volgens de informatie van de KNHB heeft ZMHC namelijk van Meppel gewonnen met 4-2. Dit betekend dat wij de enigen zijn met 12 punten uit 4 wedstrijden. Het is eenzaam aan de top; maar wij staan er graag als team… Kus! MB1