De Lente KeeK

18-2 Nieuws

De Lente Keek

Pfoe wat gaat de tijd toch hard, leek gisteren dat we de laatste keek schreven maar dat is toch echt meer dan drie maanden geleden.

Geen officiële competitieperikelen sinds die tijd, maar wat is er veel gebeurd; de Serious Request en Edukans dag, het Oliebollentoernooi, het Clubzaaltoernooi, de eerste zaaltrainingen van MHC en het E-zaaltoernooi, dat waren de grootste gebeurtenissen. Er deden ook aardig wat teams mee met de Mid Winter Competitie en ondertussen is ook het clubhuis wat gepimpt, is er beraad over Dames 1 voor een volgend seizoen, is er beraad over de team indelingen voor volgend jaar, is er overleg met de Esdoorn over hoe verder en daarbij is er bijna elke week gewoon doorgetraind:  wat nou winterstop!

Oliebollen toernooi

Met mooi weer, heel veel oliebollen en wel 21 teams was 2016 weer een bijzonder oliebollenjaar. De skihutten op het plein smaken naar meer en er is overleg met het Cibab om deze zelf te maken ipv te huren. Kunnen we ze vaker gebruiken.

Zaal

Een bijzonder zaaljaar deze winterstop. Een leuk en gezellig zaaltoernooi, waar bleek hoe anders het spelletje in de zaal is. De winnaars hadden dan ook wat ervaren zaalspelers in hun gelederen. Maar die krijgen volgend jaar een harde dobber, want MHC heeft nu ook ervaring! Met maar liefst 77 deelnemers waren de zaaltrainingen een groot succes. Grappig is dat ik al menig blok inmiddels op de veld training heb gezien, heel goed! Maar let op, op het veld is er ook zoiets als een liftje.

Clubhuis

De grote plannen voor het clubhuis zijn even op de lange baan geschoven. Eerst moet er duidelijkheid zijn omtrent de financiële toekomst, voordat er een dusdanige uitgave kan plaatsvinden. Wat betreft deze financiële toekomst is er nog weinig nieuws. Er is overleg tussen de Esdoorn (eigenaar deel clubhuis en velden) en de vereniging. Hoewel beide het zelfde doel nastreven is de weg er naartoe anders gedefinieerd. Er vindt momenteel een bestuurswisseling plaats bij de Esdoorn. Na die wisseling wordt het overleg verder gevoerd.

Wel heeft er in het clubhuis al een kleine verandering plaatsgevonden. Hygiëne-technisch en qua energieverbruik kon één en ander niet meer. Daarom zijn de vriezer en koelkast vervangen en is het voorraadhok flink opgeschoond en ja, echt heel fijn, er is daarnaast een professioneel koffiezetapparaat aangeschaft. Dat maakt de koffie na de winterstop wel iets duurder maar geloof me, voor deze kwaliteit betaal je graag iets meer. Verder is er na de elektra gekeken en doen alle lampen het weer en is er verlichting op de veranda. Er is ook nog een snoephoek gemaakt en hebben we weer de beschikking over muziek. Veel dank hiervoor is verschuldigd aan Bernard en Sandra Smalbraak en Ton Souren en Heleen Pleizier, die deze klus op zich hadden genomen.

Door Heren 1 is/wordt de wand bij de TV gepimpt. Hoe? Komt dat binnenkort zelf zien, zou ik zeggen.

Barcommissie

Over snoep en koffie gesproken, dan hebben we het over de kantine en het assortiment. Ook hier komt verandering in. De Barcommissie bestaat vanaf nu naast Ton Souren ook uit Sandra Smalbraak. Ton en Sandra (en nog 4 andere personen) zullen eindverantwoordelijke zijn voor het openen en sluiten van het clubhuis op de competitie zaterdagen. U hoeft dus niet meer het tasje met de sleutels op te halen bij de familie Souren. De eindverantwoordelijke voor de desbetreffende zaterdag opent en sluit het clubhuis, samen met degene die respectievelijk als eerste, dan wel laatste is ingedeeld voor de bardienst.

Bardiensten

U was gewend dat u, zo nu en dan werd ingeroosterd voor bardiensten en in de week dat u bardienst had kreeg u een mail met de tijdstippen van de bardienst. Dat gaat veranderen: de coach/coördinator van het (jeugd)team wordt vanaf nu verantwoordelijk voor de indeling van de bardienst als zijn/haar team speelt net als nu al gebeurt voor het rijden. Door de verantwoording in het team te leggen maakt het nog makkelijker om onderling te ruilen maar ook hopen wij dat het percentage no show daarmee drastisch omlaag gaat.

Club en team app

Vanuit Lisa, ons administratiepakket inclusief website is ook een club app voor handen. superhandig om met je team te communiceren en nog heel veel meer. Die app is niet gratis en vandaar dat wij deze met de club nog niet gebruikten. De komende drie maanden is hij dat wel en die tijd gaan wij gebruiken om proef te draaien. En uiteraard daarna de penningmeester te overtuigen dat we niet meer zonder kunnen. Van de clubs die hem al gebruiken krijgen wel die reactie, super handig, mooi etc. Ik zie in de systemen al her en der wat aanpassingen voor de app binnen druipen dus zou al kunnen dat hij actief is. Maar binnenkort meer info over hoe te downloaden en dergelijke
   

Dames 1

Er heeft inmiddels een eerste bijeenkomst plaatsgevonden met een stuurgroepje om te komen tot een dames 1 in het volgend seizoen. Er gaat geïnventariseerd onder leden, oud leden en hockeysters in de omgeving of dat een haalbare kaart gaat worden. Binnenkort volgt hier meer info over op de site, ook over enkele leuke activiteiten die ontplooit gaan worden. Mocht je daarop niet willen wachten en nu al je interesse kenbaar willen maken, dat kan! Meldt je zelf bij [email protected]

Teamindeling 2016-2017

De TC is al gestart met de teamindeling voor volgend jaar, dat wordt wellicht nog een grotere uitdaging dan de vorige jaren. Grote groei, onevenwichtige verdeling in leeftijd en geslacht etc. Er is ook weer overleg met andere clubs om naar de hiaten te kijken. Wij streven ernaar om eind mei de concept indeling klaar te hebben. Ons verzoek aan een ieder is te wachten tot dan, met het trekken van enige conclusies. Formele opzegging moeten net als voorgaande jaren voor 1 mei binnen zijn, maar uiteraard is dat niet het geval voor diegene waar we geen werkbare oplossing voor hebben kunnen vinden. Ons streven, iedereen die nu lid is een plekje bieden en daar is simpelweg goede hoop op. Hoe? Dat komt dus eind mei, gelieve dus alle geruchten en roddels volledig achterwege te laten en gewoon eind mei af te wachten.

Serious Request en Edukans

Een hartverwarmend initiatief, de spontane actie van een viertal jeugdspelers welke leidde tot allerlei activiteiten op zaterdag 12 december met als opbrengst meer dan 800 euro voor de goede doelen Edukans en Serious Request.

’s Ochtends vroeg werden zestig kinderen van de jongste jeugd verwend met allerlei spelletjes en als traktatie een broodje knakworst, beschikbaar gesteld door Jumbo Supermarkten. ’s Middags waren er vele wedstrijden georganiseerd, waar ook zo’n zestig leden uit de oudere jeugd en sommige senioren aan meededen. Voor de winnaar was er een ovenheerlijke slagroomtaart, beschikbaar gesteld door bakkerij Elderkamp. ’s Avonds was er nog een heus A &B feest dat vroeg echter nog enige gewenning bij onze jeugd en was wat minder druk dan verwacht, maar zorgde toch voor een mooi einde van een prachtige dag.      

Trainingen

Volgende week vanaf maandag 22 februari starten we weer met de maandag training. Er is geen training gedurende de voorjaarsvakantie.


Nieuwe Leden

Gekscherend riepen we begin van dit hockeyjaar nog, "wellicht gaan we de 250 leden nog halen dit seizoen”. Nou met weer 8 leden erbij en nog 7 in de pijplijn. Wie weet. Ik wil wel hier het bestuur uitdagen om te vragen; "wat gaan we doen als we 250 leden hebben bereikt?”

Juul

Beute

V   Funkey

Sophie

Spruijt

V   Funkey

Moya

Kerkhof

V   Funkey

Annelies

Spijker

V   B

Sandra

Smalbraak

V   Trim

Gerard

Brouwer

M   Trim

Dane

Reimink

V   E

Eva

de Jonge

V   E


Dat brengt ons nu totaal nu op 241 leden

 

 

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?