Opzeggen & de teams voor volgend jaar

25-3
Wil je opzeggen? Doe dat dan voor 1 mei a.s.
 
Stuur daarvoor een mailtje naar de [email protected] met je naam, je adresgegevens, je geboortedatum en de reden.
 
Na 1 mei is men automatisch weer lid voor het gehele volgende seizoen. Dat kan helaas niet anders, want lid zijn van een sportclub is nu eenmaal iets anders dan een abonnement op een tijdschrift, we regelen op basis van je lidmaatschap, trainingen, een team en een competitie voor je en daar gaan we verplichtingen voor aan. Maar zijn uiteraard omstandigheden die een opzegging van het lidmaatschap per 1 mei niet mogelijk maken. Deze omstandigheden worden altijd apart beoordeeld en afgehandeld door het bestuur. 
 
Een vraag die wij vaak krijgen is; Waarom zo vroeg opzeggen? Welnu dat heeft te maken met het samenstellen van de teams en de competitie van het volgende seizoen. De TC is nu al bezig om de teams voor volgend jaar in kaart te brengen. Dat is zoals elk jaar weer een kluif. Maar we kunnen pas echt beginnen met het maken van de teams, als we weten wie er blijven hockeyen. Anders blijven we schuiven. Nadat wij de teams gemaakt hebben, geven we dat door aan de KNHB en zo doen alle clubs dat en de KNHB gaat op basis van die gegevens, een de competitie ontwerpen. Ook dat is elk jaar een enorme klus, waar de vakantie nog eens tussen door zeilt, wat inhoud dat feitelijk begin juli alles al zoveel mogelijk klaar moet zijn. 
 
De Nieuwe Teams
 
Overigens merken we dat er al weer langs de randen van het veld gesproken wordt over de teamindeling van volgend jaar. Het gonst alweer zachtjes van de geruchten en er staan goedbedoelende stuurlui klaar, om het geheel van keuzes, adviezen en argumentatie te voorzien.
 
Zullen we dat dit jaar gewoon eens laten?
Voor onze kinderen wel zo fijn en rustig.
 
De geheel wordt daarmee altijd zoveel meer beladen dan nodig en feitelijk is het vaak een beetje onzinnig. We horen vaak; "daar is Pietje nog niet of daar is Pietje juist wel aan toe" en "dat gaat nooit goed". Of; "Pietje moet niet bij Jantje in een team, want dat gaat nooit goed", enz. 
De ervaring leert ons gelukkig dat het vrijwel altijd goed gaat en dat het als zeer leerzaam wordt ervaren. Het is nu eenmaal teamsport en je zit in een team waarin niet iedereen je vriendje kan zijn en waar ook niet iedereen even goed is en daar ontwikkel je juist door. Overigens mocht het nou echt niet goed gaan, meldt dit dan bij de coach en dan grijpen we in.    
 
Het uitganspunt is Plezier. Dat maak je met elkaar en dat leer je in een team.
De inzet is simpel, iedereen krijgt een plek en we starten feitelijk altijd bovenaan en vullen zo de teams naar beneden toe in. Dat gebeurt grotendeels op leeftijd, deels op sociaal/emotionele gronden en bij de jongste en/of nieuwe leden kijken we of ze al veilig kunnen spelen. Dit alles bekeken en besproken met de coaches en de trainers, and that's it.
Mocht er iets zijn waar we als TC echt rekening mee moeten houden, meldt dit dan bij de coach of in geval van, nog geen team, bij de trainer en dan gaan we er vast weer uitkomen. 
 
 
 

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?