Ook MB1 kampioen in de zaal

27-1 Nieuws Het was een wedstrijd om de vingers bij af te likken. Tegendoelpunt afgekeurd en kansen over een weer. Maar het belangrijkste voor de speelsters van MHC Dalfsen MB1 was dat zij in een rechtstreeks duel met toen nog koploper Hoogeveen MB1 door de 2-0 zege de achterstand van drie punten ombogen in een gelijke stand, waardoor zij op doelsaldo (6 treffers verschil) alsnog met de titel aan de haal gingen.
Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de équipe van de coaches DaniĆ«lle van Dort en Kaspar Visman potten kon breken in Topsporthal Ezinge te Meppel. In de zaal bestaat een competitieronde bij hockey altijd uit twee wedstrijden. Het eerste duel, tegen nummer drie Kampen MB1, stond er duidelijk spanning op bij de Dalfser dames. Combinaties liepen niet, speelsters stonden te ver uit elkaar. "Als jullie zo blijven spelen, worden jullie geen kampioen," was de duidelijke boodschap van de aanwezig trainer Rutger 'Karel' Looijestijn in de rust. Na de pauze tapte MB1 uit een ander vaatje. Speelsters boden zich beter aan en de strafcorner liep beter. Uiteindelijk resulteerde het in een toch nog comfortabele 7-1 zege.
Hierdoor werd de kraker tegen Hoogeveen MB1 gelukkig geen formaliteit voor de vele toeschouwers uit Dalfsen. Zo was ook SVD-voorzitter Dirk Mosterman was van de partij om zijn oudste dochter Mette aan te moedigen. In de eerste wedstrijd tegen Hoogeveen (6-4 verlies een paar weken eerder) bleken de Dalfser dames moeite te hebben met de zogenaamde 'hoge' druk van Hoogeveen. Bij zaalhockey betekent dit dat drie speelsters een 'blok' voor de tegenstandster zetten. Op zich geen probleem, maar je moet wel de techniek hebben en tactiek weten om dit probleem te omzeilen. Door de tips van oud-trainer Bernard Smalbraak en de speciale aandacht hiervoor van trainer Karel had Dalfsen dit gevaar snel geneutraliseerd. En dan kunnen de dames uitstekend hockeyen, zo bleek ook tegen Hoogeveen. Door doelpunten van Noor van der Linde en Yke van der Bijl leek Dalfsen met een 2-0 voorsprong op rozen te zitten. Hoogeveen kwam sterk terug. Mede door uitstekend keeperswerk van Annemee Slootweg bleef de nul achterin gehandhaafd. Slechts één keer was zij gepasseerd, maar Annemee kreeg op de doellijn redding van Sarah Kamphuis, die heel koelbloedig de bal van de lijn haalde. En een doelpunt van Hoogeveen werd, zeer sportief, door Hoogeveen zelf geannuleerd omdat de bal bij de strafcorner de cirkel niet had verlaten.
Na JA1 is MB1 het tweede team van MHC Dalfsen dat kampioen wordt in de zaal. En dat terwijl er vier jaar geleden niet in zaal werd gehockeyd door MHC Dalfsen.   

Fotobijschrift vlnr: Kaspar Visman (coach), Daniƫlle van Dort (coach), Vera Roessink, Yke van der Bijl, Sarah Kamphuis, Lisa Dubbink, Noor van der Linde, Lynn Bonhof, Rosa Visman, Mette Mosterman, Annemee Slootweg (keepster).
 

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?