winnen doe je samen .jpg ook jij hebt talent.jpg ga lekker sporten.jpg DSC_2572.MHC Dalfsen carrousel foto4.jpg
21 sep MD1

MD1 - MHC Almelo MD5: 7 - 3

Gespeeld op: 7-9-2019

Verslag MD1 - Almelo MD5: 7 - 3

Zaterdag 7 september 2019

Na een voorbereiding van 2 weken (4 trainingen, 1 oefenwedstrijd) stond de wedstrijd tegen Almelo op het programma. Helaas moesten we het doen zonder Julia (ziek) maar de meiden waren gebrand op een goede start van de competitie. Het weer liet ons gelukkig ook niet in de steek, veel ouders langs de lijn en trainer Pien kwam kijken of haar trainingen de vruchten af zou werpen die ze voor ogen had.

Onze aanvoerder Mirjam won de toss en de keuze voor afslag en veldhelft werd gemaakt.

Direct vanaf het begin namen we het initiatief door middels balbezit en goed positiespel op de helft van de tegenstander te blijven spelen.

Goede passes, bewegen zonder de bal en steekballen tussen de verdedigers van Almelo door zorgden voor mooie kansen in de cirkel die ook nog eens werden benut.

Op de helft van de tegenstander spelen met veel balbezit noemen ze in tophockey “dominant spelen”. Nou dat kunnen de meiden na 2 weken dus ook al. J

Het trainen op strafcorners door Pien betaalde zich ook al direct uit! Middels 2 varianten werd de verdediging van Almelo meerdere keren op het verkeerde been gezet. De coaches van Almelo werden er niet lekker van. Die gingen sowieso met wat huiswerk naar huis nadat ze aan het begin van de wedstrijd aan de scheids hadden gevraagd om geen strafcorners te geven. Daar hadden ze nog niet zo goed op geoefend. Gelukkig ging de scheids daar niet op in, regels aanpassen omdat je nog niet goed hebt geoefend!? Gewoon geen shoot maken dan heb je ook het probleem niet.

Daar konden wij dus mooi van profiteren.

Wat heel mooi is om te zien is dat de meiden doorkrijgen wat er op een bepaalde positie van hen wordt verwacht. Hoe te lopen zonder bal, waar de ruimte te zoeken en strakke passes te geven. Los van het resultaat hebben we hele mooie aanvallen gezien en dat komt mede doordat de meiden “zien” waar de bal naar toe moet. Als we dat kunnen vasthouden en beetje voor beetje kunnen verbeteren dan staan ons nog mooie dingen te wachten.

Aandachtspunten zijn door de coaches vastgesteld, één daarvan is de conditie. We zien dat de overgang van een half naar een heel veld voor sommigen toch wat meer impact heeft. Gaandeweg zal de conditie beter moeten worden opgebouwd zodat we nog makkelijker kunnen spelen.

De volgende wedstrijd spelen we in Hattem en rekenen wederom op veel toeschouwers.

De Stick

Andere verslagen