ga lekker sporten.jpg DSC_2572.MHC Dalfsen carrousel foto4.jpg ook jij hebt talent.jpg winnen doe je samen .jpg

MHC Coevorden MD1 - MD1: 7 - 3

Gespeeld op: 21-9-2019

Verslag MD1 - Coevorden MD1: 3 - 7 (uit)

Zaterdag 21 september 2019

Een zonnige dag in het verschiet en 4 auto’s paraat op het parkeerterrein bij de club. Vol goede moed togen we, zonder Mirjam, Vera D. en de mascotte naar het “verre” Coevorden. Het schijnt dat de wijzen uit het oosten komen en we wilden juist daar graag laten zien dat richting het westen ook veel wijsheid voor handen is.

Zouden we dit keer zonder commotie voorafgaand aan de wedstrijd kunnen beginnen? Keurig op tijd aangekomen en ons aangemeld genoten de chauffeurs en coaches nog even van een opgewekt bakkie koffie. Naar het veld en klaar voor de warming-up. De posities uitgelegd en de tactiek doorgesproken.

Oh jee, wat nu? Gele hesjes kwamen het veld op gewandeld en ik dacht even dat het protest tegen het zandveld, waarop gespeeld moest worden, werd ingezet.

Pfjieuw, het waren de scheidsrechters! Gelukkig, geen commotie deze keer en we konden op tijd de wedstrijd starten. Helaas wel op een zandveld.

We boden goed tegenstand alleen waren de Coevordense meiden feller en fanatieker in de duels en op de bal. Rosemijn, onze keeper, wist een aantal keren de bal goed uit het doel te houden en hield ons in de wedstrijd. Helaas zorgden een aantal verkeerd uitverdedigde ballen voor tegengoals.

Toch waren we in staat om in het 3e en 4e kwart met een aantal uitgespeelde aanvallen tegen te scoren en we hebben geconstateerd dat ook de conditie ging meetellen. Zowel bij de tegenstander als bij een aantal van ons was dat goed te zien. Meer aandacht voor conditie opbouw dus.

Op een gegeven moment toch een rare actie van de gele hesjes. We mochten een vrije slag nemen op onze achterlijn!?? Ja, onze achterlijn.

Heb nog op de site van de KNHB gezocht naar deze “nieuwe” spelregel maar niet kunnen vinden. Tja, gelukkig is een scheids ook maar een mens en we hebben ze na de wedstrijd dan ook hartelijk bedankt voor het leiden van deze wedstrijd.

Al met al is de conclusie dat het verschil in doelpunten niet zozeer kwam door een betere tegenstander maar meer lag aan de mentale instelling. (lees: felheid, fanatisme)

De positieve punten die we vandaag wel mee naar huis nemen zijn:

• Goede combinaties hebben we laten zien
  • Hoog scorings %
  • Positief naar elkaar toe (hecht Team)

Volgende week de cruciale thuiswedstrijd tegen Zwolle. Komt allen kijken!

De Stick

Andere verslagen