ga lekker sporten.jpg DSC_2572.MHC Dalfsen carrousel foto4.jpg ook jij hebt talent.jpg winnen doe je samen .jpg

MD1 - HC Zwolle MD9: 1 - 3

Gespeeld op: 28-9-2019

Verslag MD1 - Zwolle MD9: 1 - 3

Zaterdag 28 september 2019

De dag begon heerlijk met een half verdekt opgestelde zon. De (kunst) grasmat lag er geweldig bij en niets stond ons in de weg om een puike wedstrijd op de mat te leggen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de tactiek nog even goed doorgenomen en de meiden gaven aan er echt veel zin in te hebben. Dat was het eerste signaal dat er iets moois stond te gebeuren.

Uit de vorige wedstrijd werd een belangrijk leerpunt meegenomen; fel op de bal en inzet tonen!

Nou, dat hebben we geweten.

Onder toeziend oog van een volledig uitverkochte zittribune werd er direct vanaf de 1e minuut getoond dat het menens was. Zelfs de mascotte werd op de juiste positie gezet en de bal was van ons.

“Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren” J.C.; dat was de instelling waarmee we het veld in gingen. Wat een genot om naar te kijken!!

Al vrij vroeg in de wedstrijd kwamen we door een goed uitgevoerde strafcorner op een mooie 1-0 voorsprong en de dames uit Zwolle waren toch wel even de hockeykluts kwijt. Het iedere week hameren op het positiespel begint aardig zijn vruchten af te werpen. We zien de meiden iedere wedstrijd groeien en stapje voor stapje worden de persoonlijke verbeteringen meer en meer zichtbaar.

Helaas wisten de dames uit Zwolle hun kansen wel te verzilveren daar waar wij de paal, keeper en wat dies meer zij tegenkwamen onderweg naar een doelpunt. De einduitslag werd dan ook 1-3. Deze was wel geflatteerd en zelfs de coach van Zwolle gaf aan dat hij ons qua positiespel verder ontwikkeld vond dan zijn team. De aaaah’s en oeoeh’s vanaf de tribune bevestigden de blijheid van de ouders met het vertoonde spel en de spanning was dan ook te snijden tot de laatste seconde.

En dat is mooi om te horen. Ons doel voor dit seizoen is om qua spel en positiekeuzes te groeien naar een hoger niveau. Wat mij betreft zijn we daar al verder mee dan vooraf verwacht op dit moment. Met name een aantal aanvalsacties vandaag lieten ons zien dat we wederom met 1x raken hele mooie aanvallen konden opbouwen. Een soort tikkie-takkie a la Barcelona.

Dat is waar we het voor doen, en gezien de vele rode hoofden van de meiden willen zij er ook voor gaan. Volgende week wacht ons de uitwedstrijd tegen Salland. Gezien de stand wordt dit een cruciale wedstrijd om de aansluiting op de koplopers te behouden. Als we met net zoveel inzet en mooi positiespel terugkeren uit Raalte doet de uitslag er dan ook eigenlijk minder toe.

Leren, leren en verbeteren. Inzet, spanning en resultaat. Dat is wat het spelplezier zichtbaar bevordert.

Nog steeds het beoogde doel voor dit seizoen.

Fijn wekend allemaal.

De Stick