DSC_2572.MHC Dalfsen carrousel foto4.jpg ook jij hebt talent.jpg ga lekker sporten.jpg winnen doe je samen .jpg

SMHC Salland MD2 - MD1: 3 - 1

Gespeeld op: 5-10-2019

Verslag Salland MD2 - MD1: 3 - 1 (uit)

Zaterdag 5 oktober 2019

De dag begon vroeg, 8.25 uur verzamelen op de club. Vroeg aanwezig, keeperstas gepakt en wachten op het Team. Daar kwamen ze druppelsgewijs aan en aan de koppies te zien zou het een lastige wedstrijd worden. Wat bleek, de avond ervoor een verjaardagsfeestje voor de één en een “tienerparty” in de Trefkoele voor de ander. Op tijd vertrokken naar Raalte en er was nochtans geen vuiltje aan de lucht.

Aangekomen in Raalte en verhip, er lag een nieuw veld! Yes, eindelijk het lang verwachte waterveld. Dichterbij gekomen bleek dat we dat toch niet helemaal goed hadden gezien en er diende dan ook helaas gespeeld te worden op het nieuwe zandveld. Wat een zand, de duinen in Noordwijk hadden er een geduchte concurrent bij. Zandkastelen bouwen of toch hockey? Beach hockey dus.

Na een wat stroeve start (zand) kregen we geleidelijk aan iets meer grip op de wedstrijd en ging het redelijk gelijk op. Tot aan de cirkel ging het wel en met name de passing in “laatste fase” zorgde ervoor dat we net niet scherp genoeg konden afronden. Misschien een volgende keer toch op tijd naar bed?

Zoveel felheid en inzet zoals we vorige week lieten zien, zo weinig felheid en fanatisme lieten we vandaag zien. Wellicht kwam het ook door het beperkte aantal toeschouwers. Voor een “volle kuip” spelen ligt ons toch vele malen beter blijkbaar.

Uiteindelijk verloren we terecht met 3-1 en onze goede keepster (Janneke) hield er nog behoorlijk wat ballen uit zodat het aantal tegendoelpunten beperkt bleef. Knap voetenwerk!

Na afloop nog een gezellige nazit met elkaar en geprobeerd om samen met de aanwezige ouders een analyse te maken van de wedstrijd.Hieruit kwam naar voren dat zand niet ideaal is voor ons. De leerpunten die we meenemen;

Meer rust nemen aan de bal zodat we overzicht houden waar de bal naar toe moet en passen in de stick van een medespeelster i.p.v. “blind” in de stick van de tegenstander.

Met 6 punten uit 5 wedstrijden, en daardoor de 4e plek, zijn we de eerste fase van het seizoen goed uit de startblokken gekomen. We zien dat de meiden steeds beter de posities weten in te vullen en er zitten iedere wedstrijd hele mooie aanvallen bij. Als het ons lukt om de felheid erin te krijgen/houden voorzie ik een mooie verdere groei in de volgende fase. Wat de ouders al opviel is dat er een goede Teamspirit is waar niemand buiten de boot valt. Dat is een groot compliment voor de meiden waard.

Met elkaar samen moeten ze het doen en wat dat betreft hebben we nog geen enkele wanklank gehoord. Dus meiden, hou dit vast en ga zo door!

Fijn weekend allemaal.

De Stick